Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffinforma mélyedéseit kivajazzuk vagy papírkapszlikkal kibéleljük. A mandulát szárazon, kevergetve kissé megpirítjuk (opcionális), majd aprítóban durvára daráljuk vagy összevágjuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a zabkorpát, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót, a kókuszreszeléket, a mandulát és az apróra tört étcsokoládét.
Egy másik tálban (kézi habverővel) egyneműsítjük a tojásokat, a cukrot/mézet és az olvasztott vajat. Ezt a keveréket összekeverjük a zabkorpás egyveleggel, majd hozzáöntjük a tejet és az almalevet (és a rumot). Hozzáadjuk a villával összetört banánokat és az apró kockákra vágott ananászt (ízlés szerinti mennyiségben, én egy kis méretű ananászt használtam fel, aminek a középső, kemény részét kivágtam). Nedves, majdnem folyós masszát kapunk, amit belekanalazunk a 12 mélyedésbe. A zabkorpának szüksége van kb. 10 percre, hogy meg tudjon dagadni, csak ezután tegyük be a sütőbe. 15-20 perc alatt sül készre. Félidőben meg szoktam fordítani a formát, hogy egyenletesen süljön meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre