Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabkorpás kifli (súlykontroll)

75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a cukorral és 1 dl langyos vízzel felfuttatom, majd a többi adalékanyaggal együtt összegyúrom. A maradék vizet apránként adagolom hozzá, jól formázható, aránylag kemény masszát kell kapnunk. Utána konyharuhával letakarva a duplájára kelesztem.

Miután megkelt, 2 cipóra osztom, és kör alakúra nyújtom. Egy kört 8 cikkre osztok, és egyenként feltekergetem.

Az így kapott kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, tetejüket langyos vízzel megkenem, és 220 fokos előmelegített sütőben készre sütöm.

Megjegyzés

A kifli a program 2. és 3. szakaszában fogyasztható. - Husika120

Ezek is érdekelhetnek