Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabkekszes zserbógolyó meggyel

30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg darált zabkeksz
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • Kb. 20 szem meggy (magozott)
  • A csokimázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 mk étolaj
  • A forgatáshoz:
  • kókuszreszelék

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a darált zabkekszet és a darált diót, majd hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt és összegyúrjuk. A masszából vizes kézzel kis golyókat formázunk, a közepükbe meggyet teszünk, és mindet egy tálcára rakjuk.
  2. Az étcsokit, a vajat és az olajat vízgőz fölött felolvasztjuk. A csokimázba egyenként belemártjuk a golyókat, majd megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Ha teljesen megdermed a csokimáz, akkor fogyasztható. 

FEHÉRCSOKIS KÓKUSZGOLYÓ>>> 

NUTELLAGOLYÓ>>> 

ALMÁS PITE GOLYÓ>>> 

Megjegyzés

Zserbó újragondolva! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss