hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabkása alaprecept

MME MME
15 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabkása alaprecept elkészítéséhez egy kisebb, nyeles edénybe öntjük a tejet, majd belekanalazzuk a zabpelyhet, és 5-10 percet állni hagyjuk.
  2. Ha megdagadt a zabpehely, felrakjuk a tűzhelyre, és közepes lángon, állandó kevergetés mellett 5-10 perc alatt krémesre főzzük.
  3. Ha elkészült, a tűzről lehúzva, fedő alatt pihentetjük a kész zabkását még néhány percig, majd ízlés szerint mézzel, cukorral vagy más édesítőszerrel ízesítjük.

    ESTE CSAK ÖSSZERAKOD, ÉS REGGELRE KÉSZ: EGYÉJSZAKÁS ZABKÁSA 5 ISTENI VÁLTOZATBAN >>> 

    GOFRI, MELEGSZENDVICS, ZABKÁSA VAGY AMERIKAI PALACSINTA: ÍME A LEGJOBB REGGELIK >>>

    BÖGRÉS ALMÁS ZABKÁSA >>> 

    VILLÁMGYORS REGGELI ZABKÁSA >>>

Ezek is érdekelhetnek