Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Wokban pirított zöldséges csirke

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet egészen vékony csíkokra vágjuk és bepácoljuk garam masala por vagy paszta és kevés tej keverékébe. Lefedve hűtőbe tesszük.

A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért egészen apróra feldaraboljuk, tálcára tesszük.

A többi zöldséget hasonló méretű csíkokra daraboljuk, mehet a tálcára, valamint a fagyasztott kínai zöldségkeveréket is a tálcára tesszük.

Előkészítünk egy nagy hőálló tálat, amibe a pirított zöldségeket fogjuk kiszedni.

A wokban a hagymákat és a gyömbért pirítjuk először kevés olajon 5-6 percig, ezután következnek a többiek, lehetőleg fajtánként pirítsuk, és ne tegyünk egyszerre nagy mennyiséget a wokba. Szójaszósszal locsoljuk, ha szükséges, minden zöldség előtt kevés olajat adunk hozzá. Mindegyiket a nagy hőálló tálba öntjük.

A végén a csirkemellcsíkokat pirítjuk, ha kezd levet ereszteni, fedőt teszünk rá, pár percig fedő alatt sütjük, majd levesszük a fedőt és összekeverjük a zöldségekkel, ha szükséges, utána sózzuk.

Elkészítjük a sáfrányos rizst: egy serpenyőben kevés olajon megpirítunk 1 bögrényi megmosott hosszúszemű rizst. Rászórjuk a sáfrányszálakat, sózzuk, és felöntjük 2 bögre meleg vízzel. Fedő alatt kis lángon készre főzzük.

Megjegyzés

Köretként használhatunk spagettit, üvegtésztát vagy woknudle-t is.

Mielőtt elkezdünk dolgozni, legyen minden alapanyag megfelelően előkészítve. Tetszés szerinti zöldségeket használhatunk.

A garam masala egy fűszerkeverék, készen kapható por illetve paszta alakban is. Ha nem kapunk, akkor használhatunk kurkumát, fahéjat, curryt, szegfűszeget vagy egyéb készen kapható wok fűszerkeveréket. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek