Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A konyháig már nem ér el a wifi? Ezzel a trükkel felerősítheted az otthoni internetet

A router általában a nappaliban van, messze, több falnyi vagy épp ajtónyi távolságra a konyhától vagy a fürdőszobától. Biztos, hogy te is tapasztaltad már, hogy minél messzebb kerülsz a routertől, annál gyengébb a wifi. Mutatunk néhány trükköt, amivel felerősítheted az internetet!

Épp kipróbálsz egy új receptet, nézed valamelyik gasztrovideót, de az folyamatosan megakad, leáll, így pedig képtelenség a konyhában dolgozni. Ha gyenge az otthoni wifi, vagy sok a fal, az ajtó a lakásban, akkor a modemtől távol már nem lesz jó a jelerősség, ami rengeteg bosszúságot tud okozni. Mutatunk néhány egyszerű trükköt, amivel házilag felerősítheted az internetet!

Helyezd a lakás közepére a routert

Ha a szoba egyik sarkában áll a router, akkor a lakás másik végén természetesen gyengébb lesz a jelerősség. Fontos, hogy a routert úgy helyezd el, hogy a lehető legközelebb legyen a lakás vagy a családi ház közepéhez, hogy mindenhol egyenletesen erős legyen a jel. Persze ha dedikáltan munkához használod az internetet és otthonról dolgozol, akkor a munkaállomásodhoz legközelebb helyezd el, hiszen ott van rá a legnagyobb szükség.

Ne tedd nagy tárgyak mögé

Sokan elrejtik a routert a polcon a könyvek közé, esetleg becsúsztatják a kanapé mögé, hogy az eszköz ne legyen szem előtt. A jel persze így is eljut a lakásban sok helyre, de a nagy bútorok, vagy a router köré pakolt dolgok gyengíthetik az internetet.

Kerüld az akváriumokat

A víz elnyeli a rádióhullámokat, így ha a router közelében van egy nagyobb akvárium, akkor az könnyen zavart okozhat a wifijel továbbításában – írja az IFL Science.

Ne tedd tükör vagy egyéb fémfelület mellé a routert

Akárcsak a víz, a fémfelületek, így a tükrök is befolyásolják a wifijel terjedését, sőt akár el is nyelhetik azt. A vasbeton falak, fém berendezések szintén megakadályozzák, hogy az internet megfelelően erős legyen az egész lakásban, ezért is kulcsfontosságú, hogy a routert jó helyre tedd.

A mikró is zavarja a wifijelet

Amikor a konyhában internetezel és megakad a receptvideó, ezt okozhatja nemcsak a routertől való távolság, de a mikrohullámú sütő is! A mikrosütőben 2,4 gigahertz frekvenciájú elektromágneses hullámok képződnek, ami megegyezik a régi wifijelek frekvenciájával, így könnyen megzavarhatják, gyengíthetik az internetet. A modern wifijel azonban már ennél magasabb frekvencián is működik.

Ha betartod a fenti, egyszerű tippeket, akkor ki tudod használni a saját, otthoni hálózatod teljes erősségét, és nem fog ezentúl megakadni egy videó sem a konyhában.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss