Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Whoopie pie habcukorkrémmel

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához a vajat és a barna cukrot kézi mixer habverőjével felhabosítjuk 2-3 perc alatt, majd belekeverjük a tojást és a vaníliakivonatot. Apránként beleszitáljuk a sütőporral és a kakaóval elvegyített lisztet, hozzáadjuk a sót, az írót és a tejfölt, majd simára keverjük. Végül beledolgozunk 1 dl forró vizet.
  2. A masszából púpozott evőkanálnyi adagokat halmozunk két 12 darabos whoopie pie-sütőformába vagy két, sütőpapírral leterített tepsibe. Szobahőmérsékleten pihentetjük kb. 10 percig (ezalatt szétterül), majd az előmelegített sütőben sütjük 10-12 percig. A megsült korongokat rövid pihentetés után rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A töltelékhez a habcukorkrémet és a vajat kézi mixer habverőjével összekeverjük. Beleszitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a tejet, majd krémesre keverjük további 3-5 perc alatt.
  4. A krémet habzsákba töltjük, és 12 darab tésztakorong lapos felére nyomjuk. Végül a krémes és az üres korongokat összepárosítjuk.

18 Ellenállhatatlan APRÓSÜTEMÉNY >>> 

NYOLC IKONIKUS AMERIKAI ÉTEL: A CORN DOGTÓL A BUFFALO CSIRKESZÁRNYIG >>> 

WHOOPIE PIE >>> 

Megjegyzés

Habcukorkrémet (marshmallow fluff) a nagy nemzetközi élelmiszerdiszkontokban és amerikai termékeket is árusító delikáteszüzletekben keress. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss