A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához a vajat és a barna cukrot kézi mixer habverőjével felhabosítjuk 2-3 perc alatt, majd belekeverjük a tojást és a vaníliakivonatot. Apránként beleszitáljuk a sütőporral és a kakaóval elvegyített lisztet, hozzáadjuk a sót, az írót és a tejfölt, majd simára keverjük. Végül beledolgozunk 1 dl forró vizet.
A masszából púpozott evőkanálnyi adagokat halmozunk két 12 darabos whoopie pie-sütőformába vagy két, sütőpapírral leterített tepsibe. Szobahőmérsékleten pihentetjük kb. 10 percig (ezalatt szétterül), majd az előmelegített sütőben sütjük 10-12 percig. A megsült korongokat rövid pihentetés után rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez a habcukorkrémet és a vajat kézi mixer habverőjével összekeverjük. Beleszitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a tejet, majd krémesre keverjük további 3-5 perc alatt.
A krémet habzsákba töltjük, és 12 darab tésztakorong lapos felére nyomjuk. Végül a krémes és az üres korongokat összepárosítjuk.