Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgabarackos túrógombóc (Wachaui recept)

60 perc
rafinált
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A túrót éjszakára szitába öntjük, és hagyjuk lecsepegni. Másnap összedolgozzuk a liszttel, a tojásokkal, a sóval, a tejföllel és a vajjal. Egy pici fahéjjal és a citromhéjjal ízesítjük, majd lágy masszává gyúrjuk. Szükség esetén még egy kis tejfölt adunk hozzá.
  2. A felhevített kb. 6 dkg vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Ízlés szerint cukorral édesítjük, majd hozzáadjuk a felhasított vaníliarúd kikapart belsejét és félretesszük.
  3. A gyümölcsöt megmossuk és kiskéssel vagy kiskanál nyelével óvatosan eltávolítjuk a magokat. Minden mag helyére 1 db rumba mártott kockacukrot dugunk.
  4. A túrós masszából kb. félökölnyi darabokat csípünk ki. Ezeket szétlapítjuk, beburkolunk velük egy-egy barackot és gombóccá gömbölyítjük.
  5. A gombócokat enyhén sós, forrásban levő vízbe dobjuk, és mérsékelt tűzön kifőzzük kb. 20 perc alatt. Végül szűrőkanállal óvatosan kiemeljük, lecsepegtetjük, és megforgatjuk a morzsában. Porcukorral meghintve, forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Österreich Werbung/Wolfgang Schardt - MME
Az alsó-ausztriai Duna-szakasz mentén elterülő Wachau híres a sárgabarack-termeléséről és a gyümölcsből készített finomságairól.

Ezek is érdekelhetnek

Friss