Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vöröslencsés, zöldséges vegetáriánus lasagne

75 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát és a cukkinit megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. Egy magasabb falú edényben felmelegítjük a ghít. Beleszórjuk az asafoetidat és egy-két másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és egy kicsit forgassuk meg, majd hozzáadjuk a vörös lencsét, összepirítjuk a zöldségekkel, majd hozzáöntjük a paradicsomot és beletesszük a fűszereket és a cukrot. Felöntjük egy kis vízzel, majd felforraljuk a szószt, majd lassú tűzön, folyamtos keverés mellett főzzük tovább, amíg a lencse megfő, és szépen besűrűsödik.
  2. Fogkeményre főzzük a lasagne lapokat.
  3. A szószhoz egy edényben megolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a lisztet és a szerecsendiót. Habverővel csomómentesre keverjük, és egy picit megpirítjuk. Hozzáöntjük a tejszín felét, majd simára keverjük, majd beleöntjük a maradék tejszínt is, sózzuk, borsozzuk. Folyamatosan keverjük, amíg szép, krémes lesz a mártás.
  4. Egy tűzálló edény vagy tepsi aljára egy kis olívaolajat teszünk, majd a lencsés szósz negyedét rákenjük. Ráhelyezünk egy tésztalapot, majd újabb sor lencsés keverék és a szósz következik. Majd újra tészta, aztán lencsés keverék (ebbe a rétegbe nem kerül mártás), aztán tészta, lencse és a tejszínes mártás következik, majd az utolsó réteg tésztára rákenjük a maradék mártást, majd a 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 -30 perc készre sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára pirul.

Megjegyzés

A lasagne egy igen laktató étel, ezért sokan a lasagne-t csak hússal tudják elképzelni. Ezt a receptet nem csak vegetáriánusok, de olyanok akik néha szeretnek egy-egy húsmentes fogást kipróbálni is elkészíthetik. A vörös lencsének köszönhetően nagyon laktató és teljes értékű fehérjéhez juttatja a szervezeted, hiszen minden szükséges aminosav megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy a szervezeted ellásd fehérjével. - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss