Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vöröslencsekrémleves cukkinis pulykanyárssal

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábosban, olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Rádobjuk a vöröslencsét, majd felöntjük háromszor annyi vízzel, mint a lencse, végül borsozzuk és hozzáadjuk a halszószt. Ezután hozzáadjuk a frissen reszelt gyömbért, a római köményt, a curryt.
  2. Az egész koriandert megtörjük mozsárban, és a leveshez adjuk, a chilivel együtt. Letakarva puhára főzzük kb. 10 perc alatt.
  3. Összeturmixoljuk a levest, hozzáöntjük a kókusztejet, és abbahagyjuk a forralást. Ha nem elég sós, tehetünk még bele halszószt.
  4. A pulykahúst nagyobb kockára vágjuk. A cukkinit vastagon felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, nyársra húzzuk. Serpenyőben kevés olajon folyamatosan forgatva átsütjük. A levessel tálaljuk.

MÉG TÖBB LEVES RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss