Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vöröslencse-krémleves háromféle paprikával

5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lencsét alaposan átmosom, akkor az igazi, ha már színtelen víz folyik át a lencseszemeken. A hagymát apró kockákra, a sárgarépát vékony karikákra, a zellerszárat kis hasábokra vágom.

A hagymát az olajon épp csak üvegesre dinsztelem, hozzáadom a paprikákat, az átpréselt fokhagymát, a római köményt, majd rádobom a sárgarépát és a zellert. 1-2 percig pirítom, majd hozzáadom a megmosott lencsét. Felöntöm annyi vízzel, hogy a víz szintje legalább 2 ujjnyival a zöldségek fölött legyen. Közepes tűzön főzni kezdem.

Nagyjából 10 perc elteltével hozzáadom a paradicsomot, ha a lencse magába szívta a vizet, pótolom. Közepes tűzön kb. újabb 10-15 percig főzöm. Mikor a lencse és a zöldségek is megpuhultak, sózom. Korábban nem tanácsos, mert a lencse só nélkül puhul meg, a paradicsom pedig segíti a folyamatot. A már kész leveshez adom a citromlét.

Botmixerrel pürésítem, ha szükséges, még fűszerezem. Sűrítőanyagra nincs szükség, a zöldségek magas rosttartalmának köszönhetően selymesen lágy, gazdag krémleves a végeredmény.

Megjegyzés

A háromféle paprika és a római kömény nem csupán illatával és ízével kápráztatja el a kóstolgatókat, de a kellemetlen puffadásos tüneteket is megelőzi.

Stílusosan pirított pitával, de friss kenyérrel vagy egyszerűen magában is tálalható.

További érdekességeket és fotókat Habliliom blogjában találsz!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek