Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vöröshagymás-sajtos kenyér

90 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Nem kell semmi nagy hókuszpókuszra számítani. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót és félretesszük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon finom, apró darabokra felvágjuk. 1 kanál zsírt melegítünk, és ebben megdinszteljük a felvágott hagymát!

Mikor kész, a liszthez öntjük a zsírral együtt a dinsztelt hagymát, és hagyjuk kihűlni.

Langyos vízben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk, és a hagymás liszthez öntjük. Ruganyos tésztát gyúrunk. A liszt minőségétől függően a tökéletes állag elérésért még adhatunk hozzá lisztet vagy éppen vizet. A lényeg, hogy elváljon az edény falától.

Ezután a sajtot kisebb kockákra vágjuk, és óvatosan a tésztához keverjük.

Én úgy formáztam meg a kenyeret, hogy a tetején ne legyen sajt, nehogy megégjen, de a belsejében bőséges kis kráterekre leljen az éhes hasú falatozó.

Belerakjuk a tetszőleges formába (lehet szögletes, ovális, kerek), és meleg helyen 30 percet kelesztjük.

Majd forró sütőben kb. 30 perc alatt szép barnára sütjük. Én sütés közben kétszer-háromszor vízzel lespriccelem, hogy ropogós héja legyen a kenyérnek.

Amikor kisült, hagyom hűlni, és csak ezután veszem ki a formából.

Megjegyzés

Finom krémekkel (mint például a zöldborsós sajtkrém vagy egy finom májpástétom) és friss zöldségekkel együtt mennyei reggeli. Körülbelül 1,5 órányi intervallum van a rajt és a cél között, de a végeredmény bebizonyítja, hogy érdemes volt türelmesnek lennünk. - BoldogAgi

Ezek is érdekelhetnek

Friss