Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros zúzapörkölt II.

120 perc
bonyolult
olcsó
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat aprítom, a paprikákat és paradicsomot kockára, a zúzákat félbevágom.

Egy edényben libazsíron üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a zúzákat. Fehéredés után fűszerezem, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát, majd felengedem vízzel, és lassú tűzön 90 percig főzöm.

Közben felteszem a rizst főni, sózom.

Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáöntöm a bort, beleszórom a lisztet, belekeverem a tejfölt, összeforralom.

A zúzapörköltet tejföllel, petrezselyemmel meghintett párolt rizzsel és csalamádéval tálalom.

Megjegyzés

Szeretem a belsőségeket, de zúzapörkölt ritkán készül, mert pl. a májhoz képest sokáig kell főzni. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss