Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros-zöldséges sertésragu

MME MME
75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A kockára vágott sertéshúst borssal, oregánóval ízesítjük, és felöntjük annyi vörösborral, hogy éppen ellepje. Alufóliával lefedve 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

A vöröshagymát, fokhagymát, füstölt szalonnát, kolbászt kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. A borban érlelt húst hozzáadjuk, és a szalonnás-hagymás alappal lepirítjuk, ételízesítővel, csipet sóval ízesítjük. Annyi csontlével öntjük fel, hogy ellepje. Ízlés szerint a megmaradt páclé egy részével még pikánsabbá tehetjük. A húst puhára főzzük benne.

A vegyes zöldséget sós vízben megfőzzük, majd a végén a húshoz keverjük, összeforraljuk. Galuskával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss