Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros tarhonyaleves

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A vöröshagymát és fokhagymát darabolom, az újhagymát felvágom, a zöldjét félreteszem. A zöldségeket tetszés szerint feldarabolom. A kolbászt szeletelem.

Egy fazékban a szalonnát megpirítom, rádobom a hagymákat, majd a tarhonyát. Amikor a tarhonya egy kicsit megpirult, jöhetnek a zöldségek. Rövid párolás után felöntöm vízzel, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát. 15 perc elteltével beleteszem a tarhonyát is, és tovább főzöm. Amikor már csak nem minden puha, beleöntöm a bort, s rászórom az újhagyma zöldjét és az aprított petrezselymet.

Tálaláskor merek a tányérba levest, s rakok rá egy chilit

Időszükséglet: 82 (45 perc)

Nehézség: 77 (egyszerű)

Árkategória: 74 (közepesen költséges)

Személyes hozzáfűzés:

Megjegyzés

A tarhonyaleves szerintem egy magyar unikum, bár hiába kerestem, nem találtam erre igazolást. Amennyire én tudom, ez egy régi magyar paraszt, illetve pásztorétel. Mindenesetre én az utazásaim során nem találkoztam vele más országokban. Én - függetlenül attól, hogy unikum vagy sem - szeretem. S most egy különösen gazdag változatát készítettem el, mely nem csak finom, de laktató is. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss