Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros-szilvás pite

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 egész tojás
  • 1 citrom héja
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 7 dl félédes vörösbor
  • 6-8 evőkanál cukor
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • érett szilva
  • Az öntethez:
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 1 dkg nargarin
  • 2-3 evőkanál cukor
  • a töltelék készítéséből visszamaradt vörösboros folyadék

Elkészítés

Elkészítés: 1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy fazékba tesszük. Rászórunk 6-8 evőkanál cukrot, ízlés szerint fahéjat és szegfűszeget. Felöntjük a félédes vörösborral, majd lassú tűzön főzni kezdjük. Ne felejtsük időnként megkeverni!

2. A tészta alapanyagait (a por komponensekkel kezdve) gyúrható állapotúra keverjük, majd rendesen összedolgozzuk. Egy kisebb és egy nagyobb darabbá választjuk szét, majd a nagyobbat kinyújtjuk, és zsírpapíron tepsibe illőre formázzuk. Nem baj, ha vékony lesz.

3. A szilva mostanra már biztosan magába szívta az aromákat. Zárjuk le a lángot a fazék alatt, és szűrővel válasszuk el a folyadékot a szilvadaraboktól. A főtt szilvát botmixerrel vagy egyéb eszközzel pépesítsük, és édesítsük ízlés szerint. Ez a massza lesz a töltelék.

4. Egy másik fazékban olvasszuk meg az öntethez a nargarint, és tegyük hozzá a cukrot, majd a lisztet. Ha már homogén, adagoljuk hozzá a szilvafőzésből megmaradt vörösboros folyadékot, és sűrítésig kevergetve melegítsük, majd vegyük le a lángról, és hagyjuk hűlni.

5. A szilvapürét tegyük a kinyújtott tésztalapra, majd a kisebb tésztát is nyújtsuk ki egy zsírpapíron. Vágjuk csíkokra, majd rács alakban tegyük a szilvapürére.

6. Közepes lángon melegítsük elő a sütőt, majd a pitét süssük lassan készre.

7. Ha a süti kész van, tálaljuk ízlés szerint a szósszal.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss