Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros szederleves vaníliafagyival

15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 2 dl szeder
  • 1 csomag vanília pudingpor(vagy 1 púpos ek finomliszt
  • 0,5 l tej
  • 1-1,5 dl száraz vörösbor
  • 1 tk fahéj
  • cukor ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítés

  1. A pudingport elkeverjük egy kevés tejben és hozzáadjuk a szedret. Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet.
  2. Ízlés szerinti cukkorral és egy csipet sóval ízesítjük, majd folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
  3. Végül hozzáadjuk a vörösbort. (Óvatosan, nehogy "összerántsa" a levest!)

 

Megjegyzés

Hidegen, vaníliafagyival tálaljuk! :) - Eszter666

Ezek is érdekelhetnek

Friss