Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros sertéspörkölt nokedlivel

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéshús (comb vagy lapocka)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • chilipaprika (ízlés szerint)
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény (elhagyható)
  • vörösbor
  • tejföl
  • disznózsír (olajjal behelyettesíthető)
  • olaj
  • A nokedlihez:
  • liszt
  • tojás
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot darabolom.

Egy serpenyőben olajon a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, megszórom borssal, paprikával, őrölt köménnyel, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mielőtt kész, öntök bele vörösbort és készre főzöm, keverek bele egy kevés tejfölt.

Közben kikeverem a tésztát, majd forrásban lévő vízbe kiszaggatom a nokedlit. Amikor megfőtt, leszűröm.

Tálalok. A tányérra szedek nokedlit, ráhalmozom a pörköltet, díszítem chilipaprikával, salátalevéllel és paradicsomszeletekkel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss