Vörösboros resztelt sertésmáj

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit megpucolom, kockára vágom, sós vízben megfőzöm.

A hagymákat apróra, a chilit karikára, a májat csíkokra vágom, a szalonnát bevagdosom. Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát, félreteszem, melegen tartom. A serpenyőben megpirítom a hagymát, ráteszem a májat, fűszerezem (a só kivételével), néhány percig sütöm, majd ráöntöm a vörösbort. 1-2 perces párolás után elzárom a tűzhelyt.

Tálaláskor a tányérra teszek a sós krumpliból, rá a májból, a közepére helyezek egy kakastaréjt, sózom, s szórok még rá pirospaprikát. Csalamádé, kovászos uborka is illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss