Az édesburgonyát felkarikázzuk, megsózzuk, megborsozzuk, és kevés zsíron megsütjük. A vörös káposztát legyaluljuk. A köménymagot kevés zsíron megpirítjuk, ízlés szerint megcukrozzuk. Karamellizálás után rárakjuk a káposztát, meglocsoljuk egy kevés ecettel, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára dinszteljük.
A hagymákat apróra, a chilit karikára, a májat csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben, kevés zsíron megpirítjuk a hagymát, rátesszük a májat, néhány perc alatt fehéredésig sütjük, megfűszerezzük (a só kivételével), és meglocsoljuk a vörösborral. 20-25 percig főzzük, időnkét megkeverjük.
A májat a sült édesburgonyával és a vörös káposztával kínájuk. Megsózzuk, és meghintjük egy csipetnyi pirospaprikával.
A resztelt máj (és a belsőségek) a magyar konyha kedvenc étele, általában sós, vagy sült krumplival tálalják. A batáta már kevésbé ismert, bár újabban már nálunk is termesztik. Én most ezzel készítettem. Adtam még hozzá lilakáposztát. - hobbychef