Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros resztelt sertésmáj kakastaréjjal

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A krumplit megpucolom, kockára vágom, sós vízben megfőzöm.

A hagymákat apróra, a chillit karikára, a májat csíkokra vágom, a szalonnát bevagdosom. Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát, félreteszem, melegen tartom. A serpenyőben megpirítom a hagymát, ráteszem a májat, fűszerezem (a só kivételével), néhány percig sütöm, majd ráöntöm a vörösbort. 1-2 perces párolás után elzárom a tűzhelyt.

Tálalok, a tányérra teszek a sós krumpliból, rá a májból, a közepére helyezek egy kakastaréjt, sózom, s szórok még rá pirospaprikát. A tányér szélére pakolok csalamádét és 2 darab kovászos uborkát.

Megjegyzés

Szeretem a belsőségeket, a májat különösen. Ez a változat a kedvencem. Szerintem a magyaros konyha egyik gyöngyszeme. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss