Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros resztelt csirkemáj tepsiben sült zöldségekkel

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg csirkemáj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chili
  • 2 db batáta
  • 2 db cékla
  • 2 db burgonya
  • pirospaprika, őrölt erős
  • bors, őrölt fekete
  • majoránna
  • kakukkfű
  • napraforgóolaj
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés

  1. A batátát, a céklát és a krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, majd egy tepsire helyezzük. Megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk olajjal, majd előmelegített sütőbe tesszük. 180 fokon 30-40 perc alatt puhára sütjük.
  2. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és csilipaprikát.
  3. Megdinszteljük, majd rátesszük a darabolt paprikát és a paradicsomot is. Fűszerezzük, megsózzuk, majd beletesszük a májat. Addig pároljuk, amíg a máj megpuhul. Felöntjük a vörösborral, majd felforraljuk.
  4. Tálaláskor szedek a tányérra májat, mellé sült batátát, céklát és krumplit.

Megjegyzés

Máj sok hagymával és nem szokványos körítéssel! - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss