Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros resztelt csirkemáj II.

45 perc
bonyolult
átlagos
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: Reggel a rizst beáztatom. A káposztát legyalulom, sózom, borsozom, meglocsolom ecettel, olajjal, beteszem a hűtőbe.

A májat alaposan megmosom, s vízben ázni hagyom. A tojásokat megfőzöm, megpucolom, hosszában félbevágom.

A rizst felteszem főni. A hagymát aprítom, a paprikát és a paradicsomot darabolom. A májat négybe vágom.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a májat, majd a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem, dinsztelem. A vége felé öntök rá vörösbort.

Tálaláskor szedek a tányérra rizst, mellé resztelt májat, valamint két fél tojást, s káposztasalátát. A rizsre locsolok a máj szaftjából.

Megjegyzés

Szeretem a csirkemájat, nem csak azért, mert olcsó, de finom, és könnyű vele dolgozni. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss