Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Resztelt borjúmáj krumplival és uborkasalátával

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, csíkokra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
  2. Egy serpenyőben kevés zsíron megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, és végül a májat. Megfűszerezzük, felöntjük kevés vízzel és a borral, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, a végén még ízesítjük sóval, borssal. Végül beleforgatjuk a főtt krumplit. 
  3. A salátához az uborkát legyaluljuk vagy vékonyan felszeleteljük. Megsózzuk, megborsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, majd ízlés szerint meglocsoljuk az olívaolajjal és borecettel. Kevés pirospaprikával megszórva kínáljuk a resztelt máj és a krumpli mellé. 

Megjegyzés

A piacon az egyik hentes szombaton a nyakán maradt májakat szinte fillérekért szokta adni. Ezt ki kellett használni. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss