Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros ratatouille (francia lecsó) grillezett kolbásszal

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat, a petrezselymet, a zellert darabolom, a cukkinit, a padlizsánt, a paprikákat és a répát kockára vágom, a paradicsomot negyedelem.

Egy nagyobb serpenyőben olajon a hagymát üvegesre dinsztelem, majd ráteszem a zöldségeket és a fűszernövényeket is, fűszerezem, fedő alatt dinsztelem. Később hozzáadom a zöldeket és az olívabogyót is, ráöntöm a bort.

Amíg a ratatouille fő, grillserpenyőben megsütöm a félbevágott, megszurkált kolbászokat, majd a ratatouille-jal tálalom.

Megjegyzés

Bár a ratatouille-t hívják mediterrán vagy francia lecsónak is, de azért lényegesen különbözik a mi lecsónktól. A domináns nem a paprika, hanem a zöldségek, a fűszerezés (rozmaring, kakukkfű, oregano), a magyaroknak meglepő olívabogyó, s a franciák nem használnak hozzá szalonnát, s nem disznózsírral, hanem olívaolajjal főzik. Van, aki picit cukrozza is. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss