Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros pontyhalászlé

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Előzőleg csülköt főztem, vele a megpucolt krumplit.
  2. A hagymát, paprikákat és paradicsomot felvágom, zsíron megdinsztelem, fűszerezem, hozzáadom a darabolt krumplit, hozzáöntöm a csülök főzőlevét, a halászlé sűrítményt, botmixerrel összekeverem.
  3. Felrottyantom, beleteszem a halászlékockát, a halszeleteket és a tésztát, beleöntöm a vörösbort.

Megjegyzés

Azért nem neveztem bajai halászlének az ételt, mert a bajai gyufatésztával készül. Én pedig cérnametélttel készítettem a halászlevemet, mert sehol nem találtam gyufatésztát, s egy kis adagért nem volt kedvem tésztát gyúrni, pláne Karácsonykor, amikor itthon van a lányunk, s a feleségem egész nap a konyhában tüsténkedik. Ráadásul nem főztem alaplevet, hanem halászlésűrítmény és leveskocka felhasználásával készült az étel. De azért, így is finom volt. Még egy csavar volt a halászlében, s ezen a halászléfőzés mesterei biztos felháborodnak, léként az előző nap főzött csülök főzőlevét használtam fel. Nekem ízlett. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss