Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros pontyfilé

MME MME
4.3/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pontyfiléket megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Beirdaljuk, sóval bedörzsöljük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk.

A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat kivajazunk, belefektetjük az előkészített pontyfiléket, mellé szórjuk a gombát, ráöntjük a vörösbor felét, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Alufóliával letakarjuk.

Betesszük a sütőbe, és kb.30 perc alatt megpároljuk. Amikor a hal megpuhult, óvatosan kiszedjük. A gombával együtt előmelegített tálra tesszük.

A megmaradt léhez hozzáöntjük a maradék bort, a Worcestershire-szószt, és jól beforraljuk, majd a mártással leöntjük a halat.

Burgonyaropogóssal tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss