hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros paradicsomszószban sült csirke

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot meghámozzuk, és egy főzőedénybe tesszük. Ráöntjük a vörösbort, beleaprítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk az olajat, sózzuk, fűszerezzük és forrástól számítva körülbelül 10 percig hagyjuk forrni, amíg kicsit szétfő benne a paradicsom.
  2. A tűzről levéve krumplinyomóval kicsit összepépesítjük, de aki szereti, hagyhatja nagyobb darabokban is a paradicsomot.
  3. A csirkecombokat alaposan megsózzuk, borsozzuk, majd egy tepsi aljára fektetjük. Ráöntjük a paradicsomszószt, alufóliával letakarjuk, és 160 fokon háromnegyed-egy órát sütjük.
  4. Levesszük a fóliát és 190-200 fokon megpirítjuk a combokat. Petrezselymes krumplival tálaljuk. 

Megjegyzés

A vörösboros paradicsomos csirke egy igazi ünnepi, vagy akár fenséges vendégváró fogás. A paradicsomos vörösboros szósz a csirkét nagyon finom, szaftos főétellé varázsolja. - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss