Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros őzpörkölt

MME MME
120 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: Az őzhúst megmossuk és közepes kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a paprikát finomra aprítjuk, és felhevített zsíron aranysárgára pirítjuk. A kétféle fűszerpaprikát összekeverjük, felével megszórjuk a vöröshagymát, majd rátesszük a húst, jól összekeverjük és 1 órán át pároljuk.

Amikor a hús majdnem puha, ráhintjük a maradék paprikakeveréket, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vörösbor felével.

Készre főzzük, meglocsoljuk a maradék
vörösborral, és összerotyogtatjuk. Sós burgonyával és ecetes savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss