Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros őzpörkölt erdei gombával

MME MME
120 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: Az őzhúst vízben megmossuk, kiáztatjuk, 2-3 cm-es kockákra daraboljuk.

A vöröshagymát apróra szeleteljük, és a zsírban aranysárgára sütjük. A tűzről levéve a pirospaprikát és a kockára vágott húst beletesszük, majd megpirítjuk. Beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsompürét, a fokhagymát és a fűszereket ízlés szerint. A bort és a mustárt a főzés felénél adjuk hozzá.

A rókagombát megtisztítjuk, szeleteljük, a kisebb darabokat félben vagy egészben hagyjuk.

Jó 1,5 órai főzés után, mikor a hús már puha, megkóstoljuk, ha szükséges, ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a gombát, majd készre főzzük.

Petrezselymes sós burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss