Elkészítés: A kacsamellek zsíros oldalát keresztben beirdaljuk. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal, valamint gyömbérrel is ízesítjük, az áttört fokhagymát belemasszírozzuk a húsba. A zsírt megolvasztjuk, és alacsony lángon a melleket a zsíros felükkel lefelé elkezdjük sütni. Amikor szép aranybarna, megfordítjuk, és az egészet felöntjük 1 narancs levével és a borral, majd lefedve puhára pároljuk.
A körethez a rizst sós vízben készre főzzük, majd villával óvatosan belekeverjük a felkockázott datolyát, a főtt gesztenyét és a felaprított petrezselyemzöldet. Megszórjuk reszelt narancshéjjal, és így tálaljuk a kacsamellekkel együtt.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre