Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros-narancsos kacsamell gesztenyés-datolyás rizzsel

75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A kacsamellek zsíros oldalát keresztben beirdaljuk. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal, valamint gyömbérrel is ízesítjük, az áttört fokhagymát belemasszírozzuk a húsba. A zsírt megolvasztjuk, és alacsony lángon a melleket a zsíros felükkel lefelé elkezdjük sütni. Amikor szép aranybarna, megfordítjuk, és az egészet felöntjük 1 narancs levével és a borral, majd lefedve puhára pároljuk.

A körethez a rizst sós vízben készre főzzük, majd villával óvatosan belekeverjük a felkockázott datolyát, a főtt gesztenyét és a felaprított petrezselyemzöldet. Megszórjuk reszelt narancshéjjal, és így tálaljuk a kacsamellekkel együtt.

Jó étvágyat!

Megjegyzés

Nagyon finom és különleges ünnepi étel. - christine35

Ezek is érdekelhetnek

Friss