Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros meggyleves

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kimagozott meggyre ráreszelem a gyömbért, majd hozzáadom a vörösbort, és az egészet párolni kezdem. Mikor a meggyszemek szétpattannak, hozzáadom a juharszirupot, majd a gyümölcsöt felöntöm 6 deci vízzel. Felforralom, majd amikor elfőtte a habját, hozzáadom az előzőleg hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és a vaníliaesszenciát. Újraforrás után kész is. Már csak a hűtés van hátra.

Megjegyzés

Meleg nyári esték kitűnő hideg levese. A bor alkoholtartalma főzés közben elpárolog, de aromája izgalmassá teszi a levest, amely a gyömbérrel kitűnő párost alkot. Jégbe hűtve (netán tejszínhabbal vagy vanília fagyival megkoronázva) mennyei. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss