Elkészítés: A húst falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát felszeleteljük, a fokhagymát finomra felaprítjuk. A paprikát apróra felkockázzuk.
A felhevített olajon a húst kisebb adagokban megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd kivesszük.
A visszamaradt forró zsiradékban a kétféle hagymát és a paprikát megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst meg a paradicsompürét, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük. A borral és 2,5 dl vízzel felöntve felforraljuk. Beleszórjuk az ételízesítőt, és puhára főzzük.
Közben a brokkolit rózsákra szedjük, forrásban lévő, enyhén sós vízben 6-8 percig főzzük.
A boros mártást a tejszínnel felöntjük és
felforraljuk. Belekeverjük az ételsűrítőt, majd a forrástól számított kb. 1 percig főzzük.
Serpenyőben a mandulát szárazon aranybarnára pirítjuk.
A tokányt a brokkolival együtt tálra szedjük, és a mandulával meg friss rozmaringgal díszítjük. Párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre