Felszeleteljük a marhahúst. Az olívaolajat összekeverjük a mustárral, és bekenjük vele a marhaszeleteket, majd megszórjuk frissen őrölt borssal. Lefóliázva hűtőbe tesszük, és legalább 24 óráig hagyjuk pácolódni. Időnként érdemes megforgatni.
Sütés előtt a húst sózzuk, megszórjuk a mozsárban összetört steak fűszerkeverékkel, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Közben teflon serpenyőben olajat hevítünk, és hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalát, vigyázva, hogy ne szúrjuk meg a húst.
Közben a sütőt előmelegítjük, és az elősütött húsokat egy tepsibe szedjük. A serpenyőben visszamardt hússzafthoz öntjük a bort, beletesszük a borókabogyót, a vargányát, a mézet, a paradicsomot, és kiforraljuk, majd ezt az öntetet ráöntjük a húsra, és alufóliával letakarva, a sütőben kb. 20 percig pároljuk. Vadrizzsel, krumplipürével és uborkasalátával tálaljuk.