A húst megtisztítom, kockára vágva a felforrósított zsíron átpirítom, majd kiszedem egy tányérba.
A visszamaradt zsíron megpirítom a kockára vágott hagymát, majd visszateszem bele a húst, és elkeverem.
Ráteszem a pirospaprikát, felöntöm a borral és kevés vízzel. Sózom, borsozom, beleteszem a darabolt paradicsomot és az erőspaprikát (ahol gyerek is eszik belőle, ott sima paprikát használjunk), majd fedő alatt, a vizet mindig pótolva puhára párolom.
A nokedlihez tálba öntöm a lisztet, sózom, ráütöm a tojást és összekeverem egy kevés vízzel. Forró vízbe szagatom, amikor feljön a víz tetejére, akkor jó. A vörösboros marhapörkölt mellé tálalom.
Karácsonykor is készíthetünk magyaros ízeket, előnye, hogy előre elkészíthető, karácsony másnapján csak a nokedlit kell kiszaggatni hozzá. - kovacsagi58