Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros marhapörkölt galuskával

90 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítom, kockára vágva a felforrósított zsíron átpirítom, majd kiszedem egy tányérba.
  2. A visszamaradt zsíron megpirítom a kockára vágott hagymát, majd visszateszem bele a húst, és elkeverem.
  3. Ráteszem a pirospaprikát, felöntöm a borral és kevés vízzel. Sózom, borsozom, beleteszem a darabolt paradicsomot és az erőspaprikát (ahol gyerek is eszik belőle, ott sima paprikát használjunk), majd fedő alatt, a vizet mindig pótolva puhára párolom.
  4. A nokedlihez tálba öntöm a lisztet, sózom, ráütöm a tojást és összekeverem egy kevés vízzel. Forró vízbe szagatom, amikor feljön a víz tetejére, akkor jó. A vörösboros marhapörkölt mellé tálalom.

Megjegyzés

Karácsonykor is készíthetünk magyaros ízeket, előnye, hogy előre elkészíthető, karácsony másnapján csak a nokedlit kell kiszaggatni hozzá. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss