A vörösboros kakashoz a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd egy tálba tesszük és felöntjük a borral. A kakast megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A szárnyvégeket és a farhátat félretesszük, ezekre nem lesz szükség. A többit a zöldségekhez adjuk. Beletesszük a fűszereket is, aztán olívaolajat adunk hozzá. Ezután lefedjük, majd egy egész napra a hűtőbe tesszük.
A húsdarabokat kivesszük a pácból, és megforgatjuk őket a lisztben. Egy fedeles tűzálló edényben felforrósítjuk a vajat az étolajjal, és megpirítjuk benne a húsdarabokat. Ezután hozzáadjuk a pácolt zöldségeket, és pár percig együtt pirítjuk. Ha ezzel elkészültünk felöntjük a páclével, lefedjük, és puhára pároljuk 160 fokos sütőben 2,5-3 óra alatt. Petrezselyemmel tálalhatjuk, a krumplipüré jól illik hozzá.