Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakas vörösborban

MME MME
> 90 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vörösboros kakashoz a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd egy tálba tesszük és felöntjük a borral. A kakast megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A szárnyvégeket és a farhátat félretesszük, ezekre nem lesz szükség. A többit a zöldségekhez adjuk. Beletesszük a fűszereket is, aztán olívaolajat adunk hozzá. Ezután lefedjük, majd egy egész napra a hűtőbe tesszük. 
  2. A húsdarabokat kivesszük a pácból, és megforgatjuk őket a lisztben. Egy fedeles tűzálló edényben felforrósítjuk a vajat az étolajjal, és megpirítjuk benne a húsdarabokat. Ezután hozzáadjuk a pácolt zöldségeket, és pár percig együtt pirítjuk. Ha ezzel elkészültünk felöntjük a páclével, lefedjük, és puhára pároljuk 160 fokos sütőben 2,5-3 óra alatt. Petrezselyemmel tálalhatjuk, a krumplipüré jól illik hozzá.

Ajánljuk még:

ROPOGÓS CSIRKEFALATOK SÜLT BIRSALMÁVAL ÉS BURGONYAPÜRÉVEL >>> 

CSIRKEPAPRIKÁS TÚRÓS TÉSZTÁN SÜTVE >>> 

BARNASÖRÖS MARHARAGU >>> 

Megjegyzés

Egy adag: 485 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss