Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros-gombás marhatokány

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A marhalapockát 4 cm hosszú és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott marhahúst. Ételízesítővel, őrölt borssal, apróra vágott fokhagymával fűszerezzük, kevés víz hozzáadásával fedő alatt zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a vörösbort, és tovább pároljuk.

A megtisztított gombát szeletekre vágjuk, és a majdnem puha húshoz adjuk az apróra vágott petrezselyemmel együtt. Az egészet a tejszín és kevés liszt keverékével behabarjuk, és még néhány percig főzzük.

Rizzsel vagy burgonyakrokettel tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss