Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros-gombás csirkecomb gnocchival

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 2 db csirkecomb
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • tejföl
  • kacsazsír
  • 1 dl vörösbor
  • A gnocchihoz:
  • 2 db nagyobb burgonya
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg liszt
  • vaj

Elkészítés

Elkészítés: A combokat sózom, borsozom, egy serpenyőben kevés zsíron mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem. A felaprított hagymát megdinsztelem, ráteszem a combokat, majd a felszeletelt gombát és paprikát, fűszerezem, öntök rá vörösbort, s fedő alatt párolom.

Közben a krumplikat megpucolom, sós vízben megfőzöm, majd leszűröm, krumplinyomón átnyomom, sózom, borsozom, s a tojással és a liszttel összekeverem, összedolgozom. Amikor már nem ragad, deszkán alaposan összegyúrom, kisebb gombócokra osztom, ujjnyi vastagságúra sodrom, majd 2 centis darabokra vágom. Sós vízben kifőzöm, vajon átforgatom.

A puhára párolódott gombás csirkecombot a gnocchival és tejföllel tálalom.

Megjegyzés

Zavarban lennék, ha meg kellene határoznom, hogy ez most olaszos vagy magyaros étel. A lényeg, hogy nagyon finom. És a gnocchi tulajdonképpen a magyar nudli testvére. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss