Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros gombakrémleves

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lábasban felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombafejeket, és 6 percig pároljuk. Ezután beleforgatjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát, és a zöldségeket további 3 percig pároljuk.
  2. Felöntjük a gombás keveréket a borral, és nagy lángon elforraljuk az alkoholt. Azután felöntjük az alaplével, valamint a tejszínnel, majd ízesítjük a levest némi sóval és a szárított kakukkfűvel.
  3. A leveshez adjuk az egy kevés vízzel simára kevert étkezési keményítőt, és sűrűre főzzük. Ha szükséges, ismét megsózzuk, végül egy kevés borssal ízesítjük. Azonnal tálaljuk.
Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss