A húst megmossuk, majd 2 cm-es kockákra vágjuk. A felforrósított olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és kevergetve folytatjuk a pirítást.
Kb. 3 dl alaplét ráöntünk, és sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk a babérlevelet, a leöblített kakukkfüvet és a rozmaringot, a köménymagot, valamint belenyomjuk a fokhagymát. Lefedve kb. 35 percig főzzük. Amint a hús puhulni kezd, hozzákeverjük a lisztet, a pirospaprikát, a maradék alaplét és a bort. A borókabogyóval és a majoránnával fűszerezzük, majd további 20 percig fűzzük. Ha szükséges, teszünk még bele sót.
A pörköltet friss kenyérrel tálaljuk, és apróra vágott hagymát és zöld fűszert szórunk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre