Vörösboros fejtett bableves csülökkel

4.5/5
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt előző este beáztatom. Másnap felteszem főni. Közben kifejtem a babot, megmosom. A hagymákat apróra vágom. A répát, a petrezselyemgyökeret és a zellergumót megpucolom. A répákat hosszában kettévágom, s darabolom, a zellergumót négybe vágom. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a petrezselyem és zeller leveleket nagyobb darabokra vágom.

Amikor a csülök majdnem megfőtt, kiveszem a léből és kicsontozom, s kisebb darabokra vágom. A levet félreteszem (az esetleges habot leszedem róla).

Egy másik edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a zöldségeket, s együtt tovább dinsztelem. Felöntöm a csülök levével, belehelyezem a csülökdarabokat, fűszerezem, készre főzöm. A végén öntök bele vörösbort, s keverek bele egy kevés lisztet. (Aki akarja, készíthet rántást.)

Tálaláskor tányérba merem a levest, teszek rá tejfölt, s díszítem chilipaprikával, petrezselyemlevéllel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss