Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált húsos lecsó káposztával és gerslivel

45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gerslit beáztatjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a paprikákat és az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot felnyolcadoljuk. Az újhagyma zöldjéből egy keveset félreteszünk. 
  2. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig kevergetjük. Hozzáadjuk a káposztát és a gerslit is, megfűszerezzük, és fedő alatt 20 percig főzzük.
  3. Ezután hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, hozzáöntjük a vörösbort és a tejfölt, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Tálaláskor az újhagyma zöldjével megszórva kínáljuk. 

Megjegyzés

Az étel a szokásos rizs helyett árpagyönggyel készült. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss