Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros-csülkös pacalpörkölt

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A pörkölthöz:
  • 1 db vöröshagyma (nagy)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db csiperkegomba (nagy)
  • 1 pohár zöldborsó (fagyasztott)
  • 2 teáskanál őrölt csípős pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 50 dkg csülkös pacal (konzerv)
  • 1 dl vörösbor
  • A rizshez:
  • 1 zacskó rizs (előfőzött)
  • 2 db chilipaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj
  • 3 db friss chili (díszítéshez)

Elkészítés

  1. A rizst előre megfőzöm.
  2. A vöröshagymát, fokhagymát durván aprítom, a paprikákat a pörkölthöz karikára vágom, a paradicsomot, a gombát szeletelem.
  3. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát. Ráteszem a paprikát, majd kicsit később a gombát.
  4. Amikor az is megpirult, ráöntöm a zöldborsót, végül a paradicsomot, és fűszerezem.
  5. A rizshez a chilit és a petrezselymet aprítom, majd hozzákeverem. Melegen tartom.
  6. A serpenyőbe beleteszem a pacalt, beleöntöm a vörösbort, összekeverem, felrottyantom.

Megjegyzés

Egy újabb pacalpörkölt, ami konzerv felhasználásával készült. Tudom, ezért többen megköveznek. De a feleségem utálja a pacalt. így ezzel kell beérnem. Ami az eredményt illeti, ez semmivel nem rosszabb, mintha én főztem volna órákig a pacalt, ami azért legyünk őszinték, zárt térben nem éppen illatos. Az ilyen ételeket legjobb a szabadban, bográcsban főzni, így még ízletesebb lesz. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss