Vörösboros-csokoládés kuglóf

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • margarin
  • kristálycukor
  • vaníliás cukor
  • tojás
  • liszt
  • kakaópor
  • fahéj
  • sütőpor
  • vörösbor
  • étcsoki
  • margarin
  • tejcsoki
  • főzőtejszín
  • étcsoki

Elkészítés

Elkészítés: A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet a kakaóval, a fahéjjal és a sütőporral összeforgatjuk. Az előzőekhez adjuk a borral együtt. Az étcsokit apróra vágjuk, és a tésztához adjuk. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.

A masszát a kikent kuglóf formába öntjük. Közepes lángon sütjük tűpróbáig.

A mázhoz a kétféle csokit felolvasztjuk, a tejszínt hozzákeverjük. Amikor kihűlt a sütemény, a kuglófra kenjük vagy csurgatjuk. Megvárjuk, amíg megdermed, végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

Megjegyzés

A tésztát borba áztatott mazsolával is
gazdagíthatjuk.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss