Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros csokikuglóf sárgadinnyeöntettel

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kuglófhoz:
  • 7,5 dkg étcsoki (nálam 63%-os belga csokilencse)
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 7,5 cl vörösbor (nálam mazsolabor)
  • 12,5 dkg liszt
  • 2 csapott teáskanál cukrozatlan (holland) kakaópor
  • 1 csapott teáskanál fahéj
  • 2 csapott teáskanál sütőpor
  • Az öntethez:
  • 12,5 dkg görög krémjoghurt
  • 2 evőkanál cukor
  • 8 g zselatin
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg sárgadinnye turmixolva
  • 10 dkg sárgadinnye darabolva
  • 5 dkg fehércsoki

Elkészítés

Elkészítés: A vajat habosra keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. A tojásokat egyesével adjuk hozzá és alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a bort is. A lisztben elvegyítjük a kakaóport, a fahéjat és a sütőport, és részletekben a masszához adjuk. A csokoládét felaprítjuk, és a tésztába keverjük.

A tésztát a kuglófformába öntjük, elegyengetjük, és a sütő alsó harmadában 180 fokon megsütjük kb. 45 perc alatt.

Az öntethez lábasba tesszük a joghurtot, a cukrot, a zselatint és a vanília-kivonatot. Folyamatosan kevergetve felforrósítjuk, majd feloldjuk benne a fehércsokit. Elzárjuk a lángot, és elkeverjük benne a turmixolt sárgadinnyét.

Kemény habot verünk a tejszínből, majd a tejföllel együtt a joghurtos részhez adjuk, és habverővel elkeverjük. Legvégül belekeverjük a dinnyedarabokat.

A kuglófszeleteket öntettel meglocsolva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss