Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros csirkemájpástétom

MME MME
45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megmossuk, majd megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. A kétféle hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A vaj felét felforrósítjuk egy serpenyőben és megfonnyasztjuk rajta a hagymákat.
  2. Az üvegesre pirult hagymákhoz hozzáadjuk a felaprított májat, aztán 4-5 percig pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, keverőtálba borítjuk az egészet. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük egy nagy csipet morzsolt kakukkfűvel. Végül botmixerrel pürésítsük a pástétomot és egy kisebb csatos üvegekbe töltjük.
  3. A bort a serpenyőbe öntjük, felforraljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és elkeverjük, aztán a pástétomra csorgatjuk. 4-5 órán keresztül hagyjuk hülni, majd szobahőmérsékleten tálaljuk. Kakukkfűágakkal díszíthetjük.

SÜLT CSIRKEMÁJ SALÁTAÁGYON 

BACONBEN SÜLT CSIRKEMÁJ GOMBÁVAL 

MEDVEHAGYMÁS TEJBEN PÁCOLT CSIRKEMÁJ ROZSOS-SZEZÁMMAGOS BUNDÁBAN 

Ezek is érdekelhetnek

Friss