Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros csirke (coq au vin egyszerűbben)

90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A felkockázott szalonnát kevés olajon megdinsztelem. A csirkecombokat sózom, borsozom, majd olajon megpirítom. Mikor kissé megpirult már, akkor teszem rá először a hagymákat, majd a többi zöldséget (a gomba és a petrezselyemzöld kivételével), ill. a fűszereket. 2-3 percig ezekkel együtt is pirítom, majd felöntöm kb. 1,5 dl vörösborral. Lassú tűzön, fedő alatt, kevés lében főzöm kb. 40 percig (ill. amíg a csirkém meg nem puhul). Közben mindig felöntöm egy kevés borral, ha szükséges.

Mikor elkészült, akkor jön a macera. Ki kell venni a combokat, melegen tartani. A levéből pedig szószt készíteni. Vagyis pépesíteni (vagy csak krumplinyomóval összetörni benne a zöldségeket, beletenni a gombát, főzni benne kb. 10 percig, majd liszttel besűríteni, konyakkal lazítani, petrezselyemzölddel megszórni. Et voilá!

Friss bagettel tálalom.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss