Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros birkapörkölt

180 perc
rafinált
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A szalonnát zsírjára kisütjük, a vöröshagymát megdinszteljük benne. Meghintjük pirospaprikával, köménnyel, elkeverjük, hozzáadjuk a darabolt paprikát és paradicsomot, a zúzott fokhagymát, rövid ideig együtt pirítjuk.
  2. Ráöntjük az előre megmosott, jól kicsöpögtetett húst, sózzuk, borozzuk, folyamatos keveréssel magas hőfokon addig kevergetjük, ameddig a hús kifehéredik. Ha zsírjára sült, kevés vizet aláöntünk, néha megkevergetve, fedő alatt lassan főzzük. Ha szükséges, a vizet apránként pótoljuk.
  3. Amikor a hús megpuhult, megöntözzük a borral, és pár perc alatt készre főzzük.
  4. Tálalhatjuk önmagában kenyérrel, savanyúsággal, de jól illik hozzá a köményes, sós vízben főtt burgonya vagy pirított tarhonya is.

Megjegyzés

Manapság a piacokon csak tisztított, fiatal birkát árulnak, amelyen nincs faggyú, teljesen szagtalan. Úgy kell elbánni vele, mint bármely más pörköltnek való hússal.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek